keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Matematiikkaa ja kemiaa | Harrastusjuttuja

Sain tänään mieluisaa postia, jonka oletin postin takia jumittavan pitkään, joten päätin leikkiä jälleen kemistiä ja laittaa lisää nesteitä kypsymään. Ajattelin jakaa sen teidän kanssanne, koska minulle se on kuin neulomista; niitä sukkia ja lapasia on ihan tarpeeksi, mutta niitä on silti hauskaa tehdä. Lisäksi, pitäähän jotain harrastuksia olla.


Tästä se homma lähtee. Tuo myrkyllinen neste on 100%-nikotiinia. Sitä ei saa niellä pelkilteen eikä missään nimessä höyryttää itsenään. Ei missään nimessä, ellei halua nikotiinimyrkytystä. Sen oikeaoppinen säilytys tapahtuu minigrip-pussissa, jota tehostetaan teipillä. Itselläni se on suljetussa kaapissa pystyasennossa, mahdollisimman korkealla. Pikkuinenkin pisara niin se olis bye bye kitty.

Kuten havaita saattaa, käytän myös alustana pyyhettä. Tämä ihan siksi, ettei pöydälle tipu ylimääräisiä nesteitä. Helpompi siivota, tosin kun lopetan, pyyhin pöydän vielä varmuuden vuoksi.

Kaksi tyhjää putelia eivätkään ole tyhjiä! Tarkkasilmäiset havaitsevat ihan pienen määrän nestettä pohjalla. Siellä on se nikotiini, jota laitoin 100 ml purkkeihin 3 %, eli kolme milliä. Se on huomattavasti vähemmän kuin tämänhetkinen nikotiinimääräni (6 ml). Homma lähtee sillä käyntiin, että nikotiini ravistetaan purkissa ja annostellaan ihan ekana, niin että sen voi laittaa takaisin kaappiin. Takana olevassa vesilasissa ei olekaan vettä, vaan VG-nestettä (ns. "pidentäjä"). Se litku on täysin turvallinen, sitä voi halutessaan vaikkapa juoda suoraan kurkkuun. Aika hajutonta tavaraa, mutta puhdasta liimaliisteriä (tahmeaakin vielä).


100 % VG-neste
100 % nikotiinineste paketissa

Sitten alkaa se hauska vaihe; matematiikkaa. Jos on 100 ml purkki, jossa on 3 ml nikotiinia ja jatkeainetta, mikä puuttuu?

Makunesteet! Oikealta vasemmalle;
karamelliomena, lohikäärmehedelmä, makea tee ja valmisliemi Stamina Potion


Eli. Yhdistin kolmea makua ja käytin tuon Stamina-litkun toiseen puteliin. Koska makuaineet ovat PG-aineita (PG tuo maut voimakkaammin esiin), käytän pelkkää VG-jatketta. Jatkeaineita on 50 VG-50 PG ja 100 PG, mutta PG voi aiheuttaa herkemmin allergiareaktion (stay safe). Itse laitan yleensä siis n. 20-30 % makuainetta nesteisiin, joten toiseen tulee 10-10-10 ja toiseen vain 10 % puhdasta Staminaa.

Miten makunesteiden määrät vaikuttavat? Jos siinä on vähän makunestettä, siitä tulee miedompi ja maulla kestää kauemmin kypsyä ja päinvastoin. Eli omat reseptini ovat tämän sorttisia:

Stamina Potion
 - 3 ml nikotiinia
 - 87 ml VG-nestettä
 - 10 ml makunestettä

(Vielä nimeämätön)
 - 3 ml nikotiinia
 - 66,5 ml VG-nestettä
 - 10 ml karamelliomenaa
 - 10 ml lohikäärmehedelmää
 - 10 ml makeaa teetä
 - 0,5 ml menthol-makunestettä

Syy, miksi lisäilin vielä metholia, oli karamelliomenan tunkkaisempi maku. Huh. Menthol on kuitenkin hyvin, hyvin voimakasta, joten 100 ml nesteeseen 0,5 ml on todella maksimi.

Stamina Potion | Halfway there

Tärkein meinasi unohtua. Näissä leikeissä tärkeimmät instrumentit ovat ruiskut. Itselläni on 2 ml ja 12 ml, jotka ovat ihan käteviä. Ne on vain hyvä pestä huolellisesti.


Siinäpä se. Tällainen on minun harrastukseni, joka on aikeastaan aika mukavaa ajanvietettä. Pikkutarkkuutta vaativia hetkiä ja hauskaa hommaa. Alkuun käytin apuna erästä netistä löytyvää nestelaskuria, mutta nyt homma alkaa sujua helposti ja heittämällä.

En laita tähän mitään osoitteita mistään, koska nämä ovat k-18-tavaraa. En halua kannustaa ketään tähän, enkä missään mielessä halua antaa mitään vinkkejä, mistä voi löytää mitäkin sähkötupakkatavaraa. Lisäksi huomautan, että sähkötupakat ovat tehty ihmisille, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin, ei tupakoinnin aloittamiseen. Itse aion tämän avulla lopettaa, ja tähän asti homma on toiminut tosi hyvin.

Toivon, että jonain päivänä en laita nikotiinia ollenkaan. Se on tavoite.

Eikä tämä nyt niin paha harrastus ole. Nesteiden tekeminen vaatii kärsivällisyyttä, sillä nämäkin nesteet saavat olla hyllyssy kypsymässä yli kaksi viikkoa. Tavoitteeni on, että ne tulisivat käyttöön vasta kahden kuukauden päästä, jotta maku olisi mahdollisimman hyvä.

Lämmin vesi auttaa kypsymistä. Samoin korkin avaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti